Odată cu venirea primăverii, toți începem să ne plângem: amețim, avem stări de leșin, ne doare capul, ne dor genunchii, mișcările sunt greoaie, mușchii sunt ințepeniți, picioarele umflate și grele. Sunt dueri reale. Sunt cauzate de schimbările de presiune atmosferică,schimbări pe care pe articulațiile noastre le percep ca pe un factor nociv și reacționeaza ca atare, cât și de schimbările de temperatură, la care, pentru a se adapta, organismul consuma multa energie.

Dacă amețim, ne doare capul, avem insomnii, stare de anxietate, e semn că zona cervicală e cea sensibilă. E posibil, de aici, disconfortul, durerea, să plece pe umeri și chiar pe brațe, până la degetele mâinilor. E posibil să simțim pentru început o tensiune în regiunea spatelui. Dacă nu facem nimic, se poate transforma într-o durere localizată, de cele mai multe ori-lombară.

Uneori ne doboară, ne țintuiește la pat, scoțându-ne din ritmul zilnic, normal al vieții. De aici durerea poate să coboare pe unul dintre picioare, dând senzație de amorțeală și imposibilitate de mișcare normală. De asemenea pot să doară genunchii. Sunt cele mai solicitate articulații din organism. Vin după perioada de iarna, când fie am schiat,patinat sau doar am mers mai greu. De neglijat nu sunt nici articulațiile mici, terminale. Degetele de la mâini, de exemplu sunt rigide, umflate, blocate. Dimineața abia le putem misca.

Ce facem?

De obicei sărim la sertarul cu medicamente. Azi, mâine, o săptămână,două. Durerea poate să scadă. Dar, doar durerea. Tensiunile musculare, disconfortul, greutatea din picioare, starea proastă generală, nu! Atunci, căutăm pe internet: “mă doare…” ENTER. Și google sugerează  PhysioKinesis-Recuperare Medicală Bacău. Da. Avem soluții. Avem la îndemână o gamă largă de terapii care să vă redea starea de bine în cel mai scurt, plăcut și eficient mod. Pentru astfel de durere, disconfort generalizat, dezvoltăm pentru dumneavoastra  conceptul de Wellness Medical.

Fizioterapia, masajul decontracturant, stretchingul postural activ și fitnessul medical nu vor lipsi din schema dumneavoastră de recuperare. Asociem terapii noi, TECARE, STIMAWELL, LASER, TWIN – șocuri termice, LASER, ELECTROSTIMULARE, DRENAJ LIMFATIC – tearpii percepute ca plăcute de către pacient și care aduc o ameliorare de 20-30% a simptomatologiei, chiar de la prima ședință și cu menținerea în timp a efectelor.

Sedințele sunt scurte, dureaza maxim o oră – o oră și jumătate, dar echivaleaza cu 3-4 ședințe din fizioterapia clasică.

Programările se respectă cu strictețe, iar fiecare pacient are propriul terapeut, într-un cadru plăcut, potențat de aromoterapia marca  DOTERRA.

Trebuie doar sa suni la 0744541501.

PHYSIOKINESIS –  RESPIRĂ  – GÂNDEȘTE – ZÂMBEȘTE