De foarte multe ori ne confruntam cu persoane care ne spun ca nu ar fi trebuit sa stea atat cu durererile si ar fi fost bine daca ar fi ajuns in cabinetul nostru mult ma repede. 

Tocmai de aceea ne-am gandit sa scriem acest mic articol prin care incercam sa va aducem la cunostinta primele semne care ar trebui sa va dea de gandit, astfel incat sa nu va obisnuiti cu durerea si sa ajungeti in imposibilitatea de a va mai bucura de viata asa cum trebuie. 

Cand sa veniti la noi? 

Pimele semne care ar fi bine sa va aduca la noi sunt durerea sau limitarea miscarilor in anumite articulatii. 

De asemenea, durerile de cap sau ametelile, instabilitatea in mers sau dezechilibrul, scaderea fortei in brate sau membrele inferioare, oboseala sau respiratia ingreunata. 

Apoi, daca ati suferit un traumatism, ati avut un aparat gipsat sau orteza, sau poate chiar dupa o interventie chirurgicala. 

Multi dintre pacientii nostri suna si se plang de anumite dureri cand e frig si umed. Si da, au dreptate. Musculatura se contracta la frig si umezeala, ca urmare creste presiunea intraarticulara, apare durerea si scade gradul de mobilitate.

Dar si sezonul cald vine cu durerile lui: deobicei acumulam mai multa apa, aceasta retentie ducand la cresterea in volum a membrelor inferioare, ba chiar si a mainilor. Si in acest  caz vom avea dureri articulare, iar mersul chiar si pe distante mici va fi greoi.

Care sunt cele mai intalnite dureri pe care le tratam in clinica?

Cu o frecventa foarte mare, recuperam in clinica noastra, DURERILE DE SPATE. Diagnosticele sunt multiple, iar cauzele pe masura. 

De cele mai multe ori, cele mai grave probleme au ca punct de plecare simple contracturi ignorate mult timp, uneori chiar ani de zile, sau devieri patologice ale coloanei vertebrale (scolioze, cifoze, lordoze) nediagnosticate si netratate in copilarie sau pubertate. 

De aici apar PROTRUZIILE care netratate se vor transforma in adevarate HERNII DE DISC

Unii le ignora si in acest stadiu, iar simplele hernii de disc vor ajunge sa faca compresii medulare, sa dea pareze, unele dintre ele sa aiba fragmente care migreaza, crescand astfel sansele de a ajunge pe masa de operatie.

De aici, e bine sa stiti, ca orice hernie operata, are ca urmare, peste cativa ani, mai multi sau mai putini, aparitia altei hernii. Orice spate operat va avea nevoie de recuperare. 

O pareza data de  compresia unei hernii asupra radacinii nervului, de cele mai multe ori cedeaza dupa 4-6 luni de recuperare. Uneori si mai greu. Singura solutie este recuperarea precoce, inainte de a ajunge la bisturiu!

Apoi, alte cauze ale durerilor de spate sunt OSTEOFITELE, acele depuneri osoase care netratate se vor transforma in punti osoase ce vor tinde sa uneasca vertebrele intre ele, limitand posibilitatea de miscare si sa creasca gradul de durere.

Dintre alte diagnostice tratate cu success la noi in clinica, enumeram: SPONDILOZELE, DISCOPATIILE, DISCARTROZELE, OSTEOPOROZA.

Apoi, durerile articulare, fie ele de UMAR, GENUNCHI, SOLD sau PUMN, pentru fiecare dintre ele avem in clinica noastra terapii care pot stopa evolutia lor sau chiar vindecarea.

Cum putem indeparta eficient toate aceste dureri? 

Cel mai important este ca diagnosticul sa fie pus cat mai precoce!

Apoi, un tratament medicamentos asociat cu fizioterapia si kinetoterapia, sunt solutia unei vieti active si fara durere pe termen lung.

Terapiile pe care noi le folosim in clinica sunt deosebit de noi si eficiente. Fiecare schema de recuperare este stabilita in functie de stadiul in care se afla afectiunea dvs. si de tabloul patologic pe care dvs il descrieti la evaluare.

Este foarte posibil ca pe durata celor 5-7 sedinte pe care dvs. le veti efectua in clinica noastra, schema terapiilor sa difere de la o sedinta la alta. In functie de evolutia dvs., noi adaptam terapiile de la o zi la alta, astfel incat sa va fie bine intr-un timp cat mai scurt.

De cele mai multe ori, la noi, in primele 3 sedinte ameliorarea este de 70-80%. Apoi, in urmatoarele 3-4 sedinte, vom consolida ceea ce am castigat si veti invata cum sa mentineti a la long starea de bine. 

Pe parcursul evaluarii si al sedintelor pe care le veti efectua in clinica noastra, veti afla ce puteti face pentru a va mentine cat mai mult starea de bine, care este frecventa cu care ar fi bine sa va prezentati la noi, ce alte investigatii ar fi bine sa faceti. 

Cu siguranta preventia si interventia precoce sunt singurele care va pot tine departe de durere si de salile de operatie.

Aveti nevoie de ajutor?

In cabinetul PhysioKinesis Bacau va putem ajutam sa indepartati rapid, eficient si nechirurgical durerile care va impiedica sa va traiti viata asa cum va place. 

Daca si dvs. va confruntati cu astfel de dureri, nu ezitati sa va faceti o programare apasand link-ul urmator: Contacteaza-ne!