Pornind de la ideea că recuperarea este esentială în activitatea de zi cu zi, PhysioKinesis Bacău propune un nou concept în domeniul recuperării medicale. Cu o aparatură de ultimă generatie si terapii adaptate fiecărui pacient, o sedintă de maximum o oră si jumătate cumulează efectul a 4-5 terapii clasice care durează minim 3-4 ore.

Sub sloganul „Respiră! Gândeste! Zâmbeste!”, PhysioKinesis îsi propune o altă abordare a programelor de recuperare. Amplasat central, pe strada Ionită Sandu Sturdza, cabinetul dispune de dotări de exceptie. Piesa de rezistentă a cabinetului este Global Postural System, un ansamblu de diagnosticare performant, dar si acreditarea pentru utilizarea lui (unică în România), obtinută în urma trainingului cu Stef Harley (Chinesport principal clinical trainer and master; Expert in posture reeducation, prevention & rehabilitation, Performance optimization).

Încă de la prima şedinţă, pacientul beneficiază de o evaluare complexă, neinvazivă, fără iradiere, cu ajutorul căreia pot fi diagnosticate diverse tipuri de afectiuni cum ar fi picior plat, valg sau var; genunchi flexum sau recurbatum; asimetria centurilor scapulare si/sau pelvice; hiperlordoza şi/sau hipercifoza; scolioza, cifo-scolioza; asimetrii musculare etc. Este foarte important ca fiecare copil, începând de la vârsta de trei ani, să facă un examen podoscopic. Mersul corect la această vârsta previne aparitia tulburărilor de aliniament la nivelul coloanei vertebrale la pubertate si adolescenţă (cifoză, scolioză, lordoză etc.). Dacă totusi copilul are una dintre aceste tulburări, depistarea precoce şi un program de recuperare adaptat până la 17-18 ani va duce la reducerea considerabilă a disfunctionalitătilor.

Unic in Moldova, un alt aparat modern din dotarea centrului este T-CARE (Transfer Energetic Capacitiv-Rezistiv). Combate durerile, contracturile şi întinderile musculare, creşte elasticitatea tesuturilor, creşte metabolismul celular şi activează procesele de cicatrizare, regenerare, asigură refacerea rapidă a leziunilor tendinoase, ligamentoase, musculare, creşte viteza de resorbtie a edemelor şi hematoamelor.

Util în patologia sportivă, ortopedică, reumatismală şi neurologică, acest aparat garantează rezultate rapide în recuperare, regenerare si vindecare. Suferintele care beneficiază de recuperare în cadrul cabinetului sunt: artroze (coxartroze, gonartroze, spondiloze, artrozele degetelor, gleznelor, coatelor); artrite; spondilite; nevralgii cervicobrahiale; neuromialgii; sdr. Algoneurodistrofice; lombosciatică; discopatii la diferite niveluri ale coloanei vertebrale; cifoze; scolioze; entorse; luxatii; contuzii; postfracturi; accelerarea calusării; întinderi/rupturi musculare; redori articulare; atrofii musculare; stiloidite; epiondiluite; PSH etc.
PhysioKinesis Bacău se adresează recuperării medicale a copiilor, adultilor, bătrânilor şi sportivilor de performantă.

Prin dotare, prin multiplele terapii pe care le oferă (kinetoterapie, drenaj limfatic, laser-terapie, TCARE-terapie, masaj terapeutic), prin calitatea serviciilor, cât si prin ambientul plăcut, PhysioKinesis Bacău se anuntă un cabinet medical competitiv, care oferă pacientilor garantia unei recuperări profesioniste, de înalt nivel, cât si un plus de confort.