Un nou concept de recuperare medicala dedicat copiilor, PhysioKinesis KIDS!

PhysioKinesis KIDS este parte integranta a Clinicii de recuperare medicala PHYSIOKINESIS BACAU.

Cu o experienta de 6 ani in evaluarea posturala globala a copiilor din Bacau si nu numai, punem pe primul plan preventia si recuperarea timpurie a tuturor deficientelor fizice aparute la nivelul coloanei vertebrale sau a membrelor inferioare.

PhysioKinesis KIDS Bacau vine in intampinarea pacientilor sai, intr-un spatiu de recuperare pediatrica, organizat pe un etaj intreg, pentru copiii intre 0 si 6 ani.

Catalina Marchis
kinetoterapeut principal la PhysioKinesis

Ca parinte, poate fi greu sa ti se spuna ca este ceva in neregula cu copilul tau, dar o diagnosticare precoce va duce mereu la o recuperare rapida

PhysioKinesis a derulat in peste 60 de scoli din judetul Bacau campania „Paseste drept in viata”, o campanie de constientizare a unei posturi corecte, care a venit sa traga un semnal de alarma vizavi de problemele posturale cu care se confrunta copiii nostri.

Peste 90% din copiii evaluati de catre PhysioKinesis prezinta una dintre patologiile coloanei vertebrale sau ale piciorului, ceea ce inseamna un impact pe termen lung asupra organismului.

Asa ne-a venit ideea de a crea o clinica de recuperare si pentru copii. Totul pentru ca micii eroi de azi, sa fie sanatosii eroi de maine.

Afla mai multe informatii despre conceptul PhysioKinesis KIDS,

din reportajul urmator:

Multi dintre acesti copii au fost in recuperare la PhysioKinesis, iar rezultatele la majoritatea lor au fost uimitoare!

Prezentam doar cateva exemple:

 • O fetita de 5 ani, cu incontinenta urinara, dupa prima sedinta de electrostimulare a mai avut un singur episod de urinare necontrolata in urmatoarele 3 zile, dupa 3 sedinte, niciuna

 • Un baiat de 11 ani, care mergea doar pe varfuri, ca si cum ar fi avut tocuri de 11 cm, in 3 saptamani a inceput sa mearga normal, fizioterapia folosita i-a redat rapid elasticitatea tendoanelor scurtate, i-au relaxat musculatura si l-au ajutat foarte repede sa castiga echilibrele musculo-scheletare

Daca ne gandim la copiii care practica diferite sporturi, inevitabil apar accidentari

Noi ii ajutam sa intre foarte repede in competitii, de cele mai multe ori fara a avea nevoie de o pauza in antrenamente.

O evaluare posturala globala, la un copil care face sport, e esentiala. Dar, ideal ar fi sa nu ajungem sa fie nicio problema de sanatate.

In Clinica PhysioKinesis, folosim terapii noi, eficiente, iar rezultatele in recuperarea adultilor sunt deosebit de rapide si de durata.

Am inceput sa adaptam si sa folosim unele din aceste terapii si pe copiii din ce in ce mai mici, iar rezultatele au fost fantastice!

Ce tratam, mai concret, la PhysioKinesis KIDS?

 • Incontinenta urinara si diverse pareze
 • Prevenirea si corectarea deficientelor de dezvoltare fizica (deviatii ale coloanei vertebrale – scolioza, cifoza, lordoza, cifosciolioza)
 • Sechele de rahitism, genu, valgum/varum/flexum/recuvatum
 • Picior plat, talus valgum/varrum
 • Recuperare sportiva si mentinerea unei forme maxime pentru competitii
 • Recuperare rapida dupa accidentari
 • Recuperare post-traumatica dupa fracturi, entorse, luxatii, interventii chirurgicale, imobilizari gipsate
 • Recuperare neuromotorie (intarzieri in dezvoltarea neuromotorie, infirmitate motorie – hemipareza spastica, parapareza spastica, tetrapareza spastica)
 • Sindrom Down, afectiuni neuromusculare, distrofii musculare
 • Cat si altele

Programare ședință

Il asteptam si pe copilul tau sa beneficieze de servicii medicale complexe, efectuate pe aparate performante, cu personal specializat si bine pregatit, intr-un ambient placut, colorat, plin de lumina, gandit ca un intreg ce inseamna recuperare medicala!

Completează formularul de mai jos sau sună la telefon 0744 541 501